Voetbal & fitness in één. Leer meer over KicksFit!

KicksFit is een concept van de KNVB, dat fitness- en voetbaltraining samenvoegt in workouts van minimaal 1 uur. Zo kan jij lekker voetballen én sterker worden, zonder dat je daarvoor naar de sportschool moet. Een perfecte manier voor iedere voetballiefhebber om vrijblijvend je kracht en conditie op peil te houden. Maar is Kicksfit alleen voor voetballers? Nee! Of denk jij dat je niet fit genoeg bent? Onzin! In deze blog nemen we je mee in 6 misvattingen over Kicksfit.

1) Om deel te kunnen nemen aan Kicksfit moet je topfit zijn

Hoewel een Kicksfit workout zeker uitdagend is en zowel je spieren als je hart-long systeem flink aan het werk worden gezet, is het zeker geen must om (top)fit te zijn. De gediplomeerde trainers van Kicksfit houden bij elke oefening rekening met de belasting en belastbaarheid van de deelnemers.

Waar nodig worden de oefeningen, moeilijker of makkelijke gemaakt, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan sporten. Hoe wordt voetbal en fitness gecombineerd tijdens een workout?

2) Kicksfit is alleen geschikt voor mannen

In tegendeel! Zoals ook steeds meer meisjes en vrouwen de weg naar het voetbalveld weten te vinden, zien wij ook bij Kicksfit een sterke toename van het aantal vrouwen dat deelneemt aan de Kicksfit workouts. De oefeningen zijn zodanig gekozen dat ze zowel geschikt zijn voor vrouwen en mannen. Bij een aantal oefeningen heb je bovendien de keuze tussen 2 opties, zodat er altijd wel een oefening die leuk en uitdagend is.

3) Een lidmaatschap van de KNVB is verplicht

Je hoeft geen lid te zijn van de KNVB om deel te kunnen nemen aan de Kicksfit workouts. Als KNVB lid profiteer je wel van 30% korting op het Basic abonnement en zelfs 40% op een onbeperkt lidmaatschap. Ook bieden we 10 dagen gratis proeftrainen aan, een mooie kans om de combinatie van voetbal en fitness eens te proberen! Lees hier meer informatie over de Kicksfit abonnementen.

4) Als lid van Kicksfit ben je verplicht om op een vaste tijd te sporten

Kicksfit staat juist voor flexibiliteit! Aangezien veel deelnemers een druk privéleven en/of drukke baan hebben, biedt Kicksfit de mogelijkheid om deel te nemen wanneer het jou uitkomt. De meeste workouts worden meerdere keren per week aangeboden. Met een onbeperkt abonnement kan je dus komen en gaan wanneer jij wilt!

5) Kicksfit is alleen voor (actieve) voetballers

Hoewel veel Kicksfit-deelnemers een voetbalverleden hebben of nog steeds actief zijn bij een voetbalclub, is het zeker geen must om te hebben gevoetbald. Je bent dus ook welkom als je op een uitdagende manier aan je gezondheid wilt werken en het leuk vindt om tegen een balletje te trappen.

6) Bij Kicksfit staat “performance” voorop

De uitdagende voetbalspecifieke trainingsvormen, aangevuld met kracht- en cardio-oefeningen, zullen zeker een positieve bijdrage hebben op het voetbalveld en de “performance” ten goede komen. Plezier staat echter voorop en de voetbal- en fitnessoefeningen zijn gebaseerd op “fun”.

60 minuten lekker voetballen én even de tanden op elkaar met een full body fitness workout: dat is KicksFit. Je gaat waar en wanneer je wil: er is geen opkomstverplichting en je abonnement is geldig op alle KicksFit-locaties in Nederland.

Kom je bij ons sporten? Bekijk de tarieven en voorwaarden.