Over KicksFit

FAQ

Lees hier de meestgestelde vragen over KicksFit. Zit je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Over de KicksFit workouts

Zoveel als je wilt! De inhoud en intensiteit van de trainingen staan toe dat je iedere dag een KicksFit-workout kunt doen. In dit geval moet je wel de abonnementsvorm ‘onbeperkt trainen’ kiezen. Iedere dag worden er op diverse tijdstippen KicksFit-workouts aangeboden. Bekijk hier per locatie het rooster, tijdstippen en soorten workouts.

De Voetbal Workouts zijn met maximaal 12 deelnemers en Cardio Voetbal met maximaal 16 deelnemers.  

Ja! Wat is leuker dan KicksFit? KicksFit met je vrienden! Neem je vrienden mee en ervaar het samen. Laat ze een proefles inboeken via de website en kom langs!

De workouts worden in het Nederlands en/of Engels gegeven.

Iedere KicksFit trainer is een ervaren en geschoolde trainer die zijn of haar eigen draai aan de dagelijkse trainingen geeft. Zo is geen enkele training hetzelfde. Wil je meer lezen over de inhoud van de KicksFit-workouts en het concept? Klik dan hier.

Elke KicksFit-workout duurt minstens 60 minuten en wordt met zorg voorbereid door de trainer waardoor geen enkele workout hetzelfde is. Vanuit de basis bestaat iedere KicksFit workout uit de volgende onderdelen:

 • Warming-up
 • Conditietraining / Voetbaltechniek
 • Krachttraining
 • Spel/ wedstrijdje
 • Cooling-down

Hierbij verschilt de volgorde en focus van de onderdelen per workout. Er zijn drie soorten KicksFit workouts: Voetbal Workout, Cardio Voetbal, KICKS POWER. Wanneer je hier een workout inboekt, kan je kiezen welke KicksFit-workout je wil doen. 

Heb je een blessure? Geef dit dan voorafgaande aan de workout aan zodat de trainer aanpassingen kan maken.

Er zijn drie soorten KicksFit workouts ontwikkeld waarbij er een verschil is in de focus op voetbal- en/of fitness.

KicksFit Voetbal Workout: (50% kracht / 50% voetbal)

In deze workout ben je én flink met je kracht bezig, én gewoon lekker aan het voetballen. Tijdens het krachtgedeelte ligt de focus op spieropbouw en sterker worden. Het voetbalgedeelte draait om het verbeteren van je cardiovasculaire systeem en voetbalvaardigheden. Elke training wordt afgesloten met een spel óf gewoon een mooi partijtje.

KicksFit Cardio Voetbal: (80% voetbal / 20% kracht)

Een pittige voetbaltraining waarbij je ook je uithoudingsvermogen en snelheid traint. In deze trainingssessie ligt de focus op het verbeteren van je voetbalvaardigheden en je cardiovasculaire systeem. Dus: passen, dribbelen en schieten (…en hopelijk scoren). Tijdens deze workout nemen we ook lichaamsgewichtbewegingen op om je kracht te verbeteren.

KicksFit Power: (80% kracht / 20% voetbal)

Poweeeeer! Als je beter wil worden in duels, dan is deze workout perfect voor jou. De focus ligt vooral op kracht. We combineren functionele krachtoefeningen met voetbal, om spieren op te bouwen en sterker te worden. Hierbij letten we extra goed op het verbeteren van de techniek en het uitvoeren van de oefening. KicksFit Power is perfect als low-impact workout voor leden die net weer gaan trainen of sporters die terugkomen van een blessure.

Wanneer je hier een workout inboekt, kan je kiezen welke KicksFit workout je wilt doen. 

Heb je een blessure? Geef dit dan voorafgaande aan de workout aan zodat de trainer aanpassingen kan maken.

Met een KicksFit workout heb je meer dan een full-body workout te pakken: je traint specifieke spiergroepen, je voetbal skills én je conditie. Een zeer efficiënte manier van trainen waarbij de oefeningen in de workouts door professionals zijn samengesteld.

Het resultaat? Je wordt geen bodybuilder van KicksFit. Wel een betere voetballer met een goede conditie en een lichaam dat in balans sterker wordt. Je maakt spieren aan, verbrandt vet en wordt fitter terwijl je jouw favoriete sport doet. 

Het liefst wel, maar het hoeft niet per se. De workouts worden op een voetbalveld gegeven waarbij de voetbaloefeningen gemakkelijker en veiliger gedaan kunnen worden wanneer je voetbalschoenen draagt.

Juist! Het bestaansrecht van KicksFit komt onder andere voort uit een aanvullende training op de huidige voetbaltrainingen, waarbij er meer focus ligt op het sterker worden van het gehele lichaam. Om blessures te voorkomen en om letterlijk sterker te staan tijdens een duel op het veld. Door de fitnesselementen vanuit functional training, train je met KicksFit je gehele lichaam waardoor je in balans blijft en je zowel je conditie, je spierkracht én je voetbaltechniek in 1x traint. Multi-efficiënt dus!

Zeker! Neem contact met ons op om een proefles met je team in te plannen! KicksFit is namelijk een perfecte aanvulling op jouw voetbaltrainingen.

Abonnementen

Er worden zes soorten abonnementen aangeboden:

 • 1x per week trainen voor 1 jaar
 • Onbeperkt trainen voor 1 jaar
 • 1x per week trainen voor 6 maanden
 • Onbeperkt trainen voor 6 maanden
 • 1x per week trainen, maandelijks opzegbaar
 • Onbeperkt trainen, maandelijks opzegbaar


Je kunt het abonnement van jouw keuze hier aanschaffen en de algemene voorwaarden kan je hier lezen. Je abonnement is geldig voor alle KicksFit locaties. Na de minimale doorlooptijd van je abonnement (1 maand, 6 maanden of 1 jaar) wordt het stilzwijgend per maand verlengd. Hierdoor kan je het abonnement wel per maand opzeggen, maar blijf je hetzelfde maandbedrag betalen van het abonnement dat je hebt aangeschaft.

De voordelen van een jaarabonnement? Naast dat je minder abonnementskosten per maand hebt, kunnen onze trainers je beter begeleiden in het behalen van je sportdoelen. Door onze KicksFit-testen meten we je doelen en passen we je workouts hierop aan. Iedere zes weken doen we een test. We meten je fitheid, vergelijken het met de meetmomenten ervoor en zo houden we je progressie goed in de gaten. Komt er iets tussen zoals een verhuizing of een blessure? Lees hier de abonnementsvoorwaarden voor het pauzeren of beëindigen van je abonnement. 

Ja. In sommige gevallen is het mogelijk om je KicksFit abonnement aan te passen. Bekijk hier de algemene voorwaarden. Wil je jouw abonnement aanpassen? Neem dan contact met ons op.

In sommige gevallen is het mogelijk om je KicksFit abonnement te pauzeren. Bijvoorbeeld in het geval van een bepaalde blessure of revalidatie na een operatie. Bekijk hier algemene voorwaarden om welke gevallen het gaat. Wil je jouw abonnement pauzeren of heb je een blessure opgelopen? Je kan je abonnement pauzeren door contact met ons op te nemen. 

Na de minimale doorlooptijd van je abonnement (1 maand, 6 maanden of 1 jaar) wordt het stilzwijgend per maand verlengd. Hierdoor kan je het abonnement wel per maand opzeggen, maar blijf je hetzelfde maandbedrag betalen van het abonnement dat je hebt aangeschaft.

Je kunt je KicksFit abonnement beëindigen wanneer de minimale doorlooptijd is verlopen.  Je kunt het abonnement stopzetten via de app waarbij we een opzegtermijn hanteren van 1 maand. Na de minimale doorlooptijd van je abonnement (1 maand, 6 maanden of 1 jaar) wordt het stilzwijgend per maand verlengd. Hierdoor kan je het abonnement wel per maand opzeggen, maar blijf je hetzelfde maandbedrag betalen van het abonnement dat je hebt aangeschaft.

Ja! Bij alle KicksFit locaties in Nederland kan je een workout inboeken. Bekijk hier alle locaties. Zodra je in de app een workout wilt inboeken kan je een locatie kiezen. De app zal je laten zien welke workouts er per locatie beschikbaar zijn.

Wij bieden op verschillende dagen, verschillende KicksFit-workouts aan. Kijk in de app voor het roosteroverzicht en boek je workout!

Voor wie is het geschikt?

Minimaal 16 jaar. Als je jonger dan 18 bent, is schriftelijk toestemming van ouders/voogden vereist. 

Absoluut! Onze workouts zijn ontwikkeld voor een hele brede groep en kunnen daardoor gemakkelijk tijdens de training aangepast worden op jouw wensen: zwaarder, lichter, moeilijker en makkelijker. Onze leden zijn dan ook een mix van man en vrouw, jong en oud, beginnende en gevorderde voetballers en/of atleten. Dat is de kracht van KicksFit: flexibel en sportplezier voor iedereen. 

Nee! Zowel beginners als ervaren voetballers kunnen op hun eigen niveau meedoen met de KicksFit workouts. De trainingen kunnen gemakkelijk worden aangepast zodat iedereen op zijn of haar eigen level wordt uitgedaagd. Het enige wat je nodig hebt is een ambitie om te leren voetballen, en plezier in het spel!

Absoluut. De trainingen kunnen gemakkelijk aangepast worden zodat je altijd op jouw niveau kunt trainen. De KicksFit trainers zijn allemaal ervaren voetballers zodat je niks tekortkomt in het opbouwen van je voetbaltechniek.

Absoluut. De trainingen kunnen gemakkelijk aangepast worden zodat je altijd op jouw niveau kunt trainen. De KicksFit trainers zijn allemaal ervaren voetballers zodat je niks tekortkomt in jouw trainingsbehoeften.

Juist! KicksFit is de beste manier om snel fit en gezond te worden met aandacht en flexibiliteit voor jouw niveau. Geef voor de workout bij de trainer aan dat je lang niet gesport hebt en laat je adviseren. De trainingen kunnen gemakkelijk aangepast worden zodat je altijd op jouw niveau kunt trainen. Bijvoorbeeld door eerst met minder zware gewichten de oefeningen te doen.

Absoluut! Veel KicksFit leden zijn voetballers met oude of lichte blessures waardoor ze tijdelijk zijn geminderd met voetbal. Geef je blessure duidelijk aan bij je trainer voordat je meedoet aan een workout. Je trainer zal de workout voor je aanpassen indien nodig.

Let op: uiteraard zijn er blessures waarbij het (nog) niet verstandig is om een KicksFit workout te doen. In dit geval adviseren we eerst contact op te nemen met je fysio of huisarts. Twijfel je? Je kunt altijd eerst contact met ons opnemen om je blessure te bespreken.

Corona-maatregelen

In verband met de huidige coronamaatregelen moeten zowel de trainers als de leden zich aan de volgende regels houden:

 • Geef elkaar geen hand of high five, ook niet na het maken van een mooie goal.
 • Desinfecteer je handen voordat je op het veld komt met de door ons geleverde desinfectiegel.
 • Voor en na iedere training desinfecteren wij de materialen voor je.

Let op: heb je klachten die overeenkomen met de coronasymptomen zoals: hoesten, verstopte neus of koorts? Wees dan verstandig en zeg de training af. Heb je klachten maar heb je een negatief testresultaat 24 uur voordat de training begint? Dan ben je welkom!

Wij werken volledig volgens de richtlijnen en protocollen van de KNVB. Lees hier meer over het huidige coronaprotocol van de KNVB.