Over KicksFit

Ontwikkeld door de KNVB

Het concept KicksFit is ontwikkeld door de KNVB en wordt nu als onafhankelijke onderneming aangeboden. De KNVB is constant bezig met het optimaliseren van het voetbalaanbod. Dit doen ze vanuit de missie dat iedereen van voetbal moet kunnen genieten, op elk niveau en een leven lang. Het concept KicksFit speelt in op de vraag vanuit de maatschappij en de laatste trends. En dus ook het stijgende drop-outgehalte van voetballers, doordat ze niet langer aan de teamverplichtingen kunnen voldoen of omdat ze andere sporten gaan beoefenen. KicksFit is hier de ideale oplossing voor, door het aanbieden van flexibele voetbal-workouts: wel het voetbalplezier, niet de verplichtingen.

KNVB-logo

Haal De reden om te stoppen weg

Uit onderzoek van de KNVB onder ruim 1.600* oud-voetballers, blijkt dat de meesten (nog) sporten om er fit uit te zien, om spiermassa op te bouwen en om in conditie te blijven. Dat doen ze het liefst op flexibele momenten: voor of na het werk, wanneer het hun past om te sporten. De fysieke voordelen zijn er zeker, maar veel sporters en oud-voetballers missen wat voetbal hun altijd wél bood: spelplezier en gezelligheid.

*Onderzoek – 1600 ex-voetballers, (man, 25-45 jr)

Wat is KicksFit?

Daarom heeft de KNVB een nieuw sportconcept ontwikkeld die het plezier van voetbal combineert met het resultaat van fitness: KicksFit. KicksFit is het unieke, innovatieve concept ontwikkeld door de KNVB, dat fitness en voetbaltraining combineert in workouts van 1 uur. Zo kunnen voetballiefhebbers hun favoriete sport beoefenen, waar en wanneer ze willen, terwijl ze tegelijkertijd ook aan hun kracht werken. Er zijn geen verplichtingen en een abonnement is geldig op alle KicksFit-locaties in Nederland. Kortom: veelzijdige voetbal-workouts, gericht op effectief trainen én sportplezier.

voetbal

Meer informatie over de KNVB

Lees hier meer over de sport concepten die de innovatie hub ontwikkelt en hier over de KNVB.